BHS

Realizovana online edukacija: "Bezbijedno Korištenje IKT"

Agencija za državnu službu Federacije BiH uspješno je realizovala program stručnog usavršavanja na temu Bezbijedno korištenje IKT .

Sadržaj programa obuhvatio je:

  • Svijest o potrebi zaštite sigurnosti informacija i privatnosti: polaznici su saznali kako prepoznati prijetnje i zaštititi svoje podatke
  • Lozinke i drugi načini potvrđivanja identiteta: polaznici su naučili o kreiranju jakih lozinki i korištenju naprednih metoda autentifikacije

Iskustva učesnika:

Preko 67 učesnika pratilo je navedenu edukaciju i izrazilo veliko zadovoljstvo organizacijom i kvalitetom sadržaja. Polaznici su istakli da će stečeno znanje koristiti u svakodnevnom radu, što dodatno potvrđuje važnost ovakvih programa stručnog usavršavanja. 

Kroz evaluaciju su pohvalili profesora za korisno i zanimljivo predavanje, ističući trud i rad Agencije te izražavajući spremnost za sudjelovanje u budućim edukacijama.

Također su predložili da bi bilo korisno uključiti više praktičnih primjera i radionica u budućim edukacijama, kao i organizacija specijalizovanih obuka za napredne IT korisnike kako bi se detaljnije pokrile specifične teme vezane za bezbijedno korištenje informaciono-komunikacionih tehnologija.

Ova edukacija je još jednom potvrdila važnost kontinuiranog stručnog usavršavanja u oblasti informacione sigurnosti. 

Zahvaljujemo svim učesnicima na aktivnom učešću i pozitivnim komentarima te se radujemo budućim edukativnim inicijativama.

Agencija kontinuirano organizuje edukacije kako bi podigla svijest o korištenju informatičkih tehnologija među zaposlenicima državne službe.

Naš cilj je osigurati da svi državni službenici steknu potrebna znanja i vještine za sigurno i efikasno korištenje digitalnih alata u svakodnevnim radnim zadacima.

Pratite našu web stranicu za najave budućih programa i ostanite informisani o najnovijim trendovima i praksama u oblasti sigurnosti IKT.







KATEGORIJE

Upravljanje ljudskim resursima

0

Aktuelni događaji

220
POPULARNO
;